▪ گوشت گوسفندی: ۲۵۰ گرم (قطعات ۲ سانتی)
▪ پیاز بزرگ: ۱ عدد
▪ لپه: ۱ استکان (از قبل خیس شده)
▪ کدو سبز: ۱ کیلو
▪ رب: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
▪ نمک، گرد لیمو و فلفل سیاه: به میزان لازم
▪ زرد چوبه: به میزان کافی
▪ زعفران و روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه
پیاز را رنگینی خرد کرده و سرخ می کنیم. سپس گوشت را اضافه کرده و به همراه پیاز تفت می دهیم. لپه را که از قبل خیس کردیم به همراه گوشت کمی تفت می دهیم تا بوی خامی لپه از بین برود.
در این مرحله زردچوبه و رب را اضافه می کنیم. لازم است که رب را تفت دهیم چون باعث لعاب دار شدن خورش می شود. ۳ تا ۴ لیوان آب روی آن ریخته و به محض این که جوش آمد حرارت را کم کرده و اجازه می دهیم با حرارت ملایم خوب بپزد.
کدو را از قبل شسته و از وسط دو نیم کرده یا حلقه حلقه برش می دهیم و داخل روغن کمی سرخ می کنیم. ۲۰ دقیقه قبل از این که ظرف را از روی حرارت بر داریم کدوهای سرخ شده را روی خورش چیده و زعفران آب کرده، گرد لیمو یا آب لیمو، فلفل سیاه و نمک را اضافه می کنیم و می گذاریم تا خورش آماده شود.
▪ نکته:
برای شفاف شدن خورش و سلامت گوشت بهتر است گوشت خرد شده را در ظرفی ریخته و روی آن آب سرد بریزیم و روی حرارت قرار دهیم. به محض این که جوش آمد، کف و خونابۀ گوشت را بیرون ریخته و روی آن آب گرفته و سپس با پیاز سرخ کنیم.
:: موضوعات مرتبط:
انواع خورشت ,
,
:: بازدید از این مطلب : 909
آرد دو پيمانه
ماست دو قاشق سوپخوري
روغن مايع نصف پيمانه
نمك و فلفل و آب ولرم به ميزان لازم
پياز دو عدد
گوشت مرغ 300 گرم
جعفري خردشده يك تا دو قاشق سوپخوري
روغن براي سرخ كردن به ميزان لازم
سمبوسه مرغ
طرز تهيه
پيازها را خرد كرده و در روغن كمي تفت ميدهيم تا نرم شود. بعد مرغها را هم خرد و به پياز اضافه ميكنيم و نمك، فلفل و جعفري خردشده را هم با مواد مخلوط ميكنيم تا به خورد هم بروند.
در ظرف ديگري آرد، روغن مايع و ماست را با هم مخلوط كرده و آب ولرم را تا زماني كه خمير به دست نچسبد اضافه ميكنيم تا خمير يكدستي به دست آيد. بعد در يك سطح آرد پاشيده و خمير را با وردنه باز ميكنيم و با ليوان گرد قالب زده، از مواد در هر قالب كمي گذاشته و لبههاي خمير را با چنگال كاملا ميبنديم تا باز نشود و در روغن هر دو طرف سمبوسه را سرخ ميكنيم.
:: موضوعات مرتبط:
انواع ساندویچ ,
,
:: بازدید از این مطلب : 943
▪ گوشت چرخ کرده یا ماهیچه مرغ: ۵۰۰ گرم
▪ ماست: ۱ لیوان
▪ رب گوجه فرنگی: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
▪ پودر نارگیل: ۳ قاشق غذاخوری
▪ زنجفیل و سیر رنده شده: هر کدام ۱ قاشق مرباخوری
▪ پیاز: ۲ عدد بزرگ
▪ زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و نمک: به دلخواه
▪ گشنیز خرد شده: نصف استکان
▪ فلفل سبز: ۵ تا ۶ عدد
▪ پودر کاری: ۳ تا ۴ قاشق مرباخوری
▪ زیره سبز کوبیده: نصف قاشق مرباخوری
▪ گوجه فرنگی رنده شده: ۲ عدد
طرز تهیه
پیاز را سرخ کرده، سیر و زنجفیل را اضافه کرده تفت می دهیم. سپس گوجه فرنگی رنده شده را ریخته و تفت می دهیم تا آب آن کشیده شود. بعد ماست را اضافه کرده و در حال هم زدن تفت می دهیم تا آب آن کشیده شود. سپس ادویه ذکر شده را ریخته کمی تفت می دهیم، بعد ۲ تا ۳ لیوان آب جوش به آن اضافه می کنیم تا بپزد. فلفل سیاه و گشنیز را اضافه کرده می گذاریم تا بپزد و جا بیفتد.
سپس داخل گوشت چرخ کرده یک عدد پیاز، سیر و زنجفیل رنده شده، پودر زیره سبز، پودر کاری، فلفل سیاه و قرمز، زردچوبه و نمک هر کدام نصف قاشق چایخوری اضافه کرده و مخلوط می کنیم و کوفته های کوچک درست کرده در روغن تفت می دهیم و در مایه کاری می ریزیم تا بپزد و جا بیفتد.
بعد از جا افتادن کاری آن را در ظرفی می گذاریم و روی آن گشنیز ریخته سرو می کنیم.
کاری را با مرغ نیز می توان پخت با این تفاوت که بعد از سرخ کردن پیاز، سیر و زنجبیل مرغ را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم و بعد تمام مواد ذکر شده را با آن اضافه کرده دوباره تفت می دهیم تا آبش خشک شود. اگر مرغ پخته بود خیلی کم آب جوش به آن اضافه می کنیم و بعد فلفل سبز و گشنیز می ریزیم و می گذاریم تا جا بیفتد. بعد در ظرفی کشیده روی کاری مقداری گشنیز می ریزیم و سر سفره می بریم.
:: موضوعات مرتبط:
انواع خورشت ,
,
:: بازدید از این مطلب : 840
گوشت با استخوان - 750 گرم
باميه - 750 گرم
رب گوجه فرنگي - دو قاشق سوپخوري
آبليموي تازه - دو تا سه قاشق سوپخوري
پياز سرخ كرده - دو قاشق سوپخوري
نمك و فلفل - به ميزان لازم
خورشت بامیه
طرز تهيه
پياز داغ را آماده كرده و گوشت را به آن اضافه ميكنيم حدود سه دقيقه تفت داده، سپس دو تا سه ليوان آب به آن اضافه كرده و ميگذاريم گوشت بپزد.
باميهها را پس از تميز كردن و شستن (نبايد زياد باميهها را كوتاه كرد، كافي است كمي چوبهاي ته آن را بگيريم) در ظرفي حاوي آب جوش كه كمي نمك به آن اضافه كردهايم ريخته و پنج دقيقه ميجوشانيم، سپس در صافي ريخته تا آب اضافه آن برود.
پس از اين كه گوشت پخت رب، آبليمو، نمك و فلفل را به خورش اضافه كرد، باميهها را در خورش ريخته و ميگذاريم پنج دقيقه ديگر بجوشد تا خورش آماده شود.
:: موضوعات مرتبط:
انواع خورشت ,
,
:: بازدید از این مطلب : 835
گوشت چرخكرده 500 كيلوگرم
پياز دو عدد
هويج 200 كيلوگرم
سيبزميني يك عدد
گوجهفرنگي يك عدد
رب گوجهفرنگي دو قاشق سوپخوري
عصاره گوشت يك بسته
روغن، نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
خورش کوفته قلقلی
طرز تهيه
ابتدا گوشتها را با نمك، فلفل، زردچوبه و يك عدد پياز رندهشده مخلوط كرده و كاملا ورز دهيد سپس به صورت گلولههاي كوچك در آورده و در روغن سرخ كنيد. آنگاه يك عدد پياز ديگر را خرد كرده و در روغن تفت دهيد سپس هويج را نگيني خرد كرده و به همراه سيبزميني، گوجهفرنگي و مقداري رب گوجهفرنگي به مواد بيافزاييد و در پايان عصاره گوشت را در دو ليوان آب جوش حل كرده و به مواد اضافه كنيد. در اين لحظه در ظرف را بگذاريد تا مواد كمي بپزند و مزه بگيرد بعد از اينكه سيبزميني و هويج كمي پخته شد كوفته قلقليها را به همراه نمك و فلفل اضافه كنيد و كمي صبر كنيد تا خورش جا بيافتد در آن وقت حرارت را خاموش كرده و با نارنج تازه سرو كنيد.
:: موضوعات مرتبط:
انواع خورشت ,
,
:: بازدید از این مطلب : 863
گوشت گوساله - 100 گرم
پياز - يك عدد
رب گوجهفرنگي - 30 گرم
عصارهي گوشت - نصف يك قرص
آب - نصف ليوان
گوجه خرد شده - به ميزان لازم
روغن - به ميزان لازم
كاهو - به ميزان لازم
نمك و فلفل و آبليمو - به ميزان لازم
روست بیف
طرز تهيه
ابتدا پياز و گوشت را با هم تفت ميدهيم تا كمي طلايي شود، سپس رب گوجهفرنگي و گوجه خرد شده را با آن تفت ميدهيم و عصاره گوشت را داخل نصف ليوان آب حل كرده و روي مواد ميريزيم و به آن فلفل سياه و آبليمو و نمك افزوده، روي حرارت ملايم ميگذاريم تا خوب غليظ و با قوام شود، سپس داخل نان باگت ريخته و با كاهو سرو ميكنيم.
:: موضوعات مرتبط:
انواع ساندویچ ,
,
:: بازدید از این مطلب : 590
تمبر هندی 1 بسته
موسیر 50 گرم
هویج 3 عدد
خیار 3 عدد
رب انار ترش 1 لیوان
بادمجان متوسط 3 عدد
سیر 1 بوته
کرفس 2 -3 شاخه
گل کلم 1 کیلو
فلفل سبز ریز50 گرم
ادویه ترشی 1-2 ق . س (سوپخوری)
گوجه فرنگی کال 5 عدد
اب گوجه فرنگی غلیظ 1 لیوان
سبزی معطر(نعناع. گشنیز،مرزه و ترخون)
طرز تهیه
فلفل سبز قلمی را با کمی سرکه و نمک میجوشانیم تا کمی نرم شودو درون یک صافی ریخته ،تمبر هندی را درون ظرفی ریخته سرکه رویش ریخته و هم میزنیم تا هسته ان جدا شود و در صافی ریخت گوجه ها را نگینی خرد کرده و سیرها و سیب زمین ها و هویج را ریز خرد کرده همه مواد را با هم مخلوط کرده و در ظرف مورد نظر میریزیم
:: موضوعات مرتبط:
ترشی ها ,
,
:: بازدید از این مطلب : 505
سرکه نیم کیلیو
نمک : قدری
آب لیموترش : ۰.۵ لیتر
انبه : ۵۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی : ۲۵۰ گرم
زعفران : ۱.۵ قاشق مربا خوری
هل : ۱.۵ قاشق مربا خوری
دارچین : ۱.۵ قاشق مربا خوری
خاک قند : ۱.۵ قاشق مربا خوری
چون معمولاً انبه خشک در دسترس میباشد لذا قبلاً برای آماده کردن انبه خشک به طریق ذیل عمل میکنیم:
انبه را یک شب در آب لیمو حل میکنیم و با رب گوجه فرنگی مخلوط مینمائیم و زعفران سائیده و دارچین و هل کوبیده و خاک قند را اضافه میکنیم، مقدار خاک قند و سایر ادویهجات بستگی به ذائقه ما دارد و به اندازهای که دوست داریم میتوانیم کم یا زیاد کنیم.
بعد سرکه را میریزیم و بههم میزنیم تا تمام مواد مخلوط شده و برشی کاملاً جا بیافتد این ترشی باید کاملاً غلیظ و تقریباً سفت باشد.
:: موضوعات مرتبط:
ترشی ها ,
,
:: بازدید از این مطلب : 495
گوشت چرخكرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 600 گرم
پياز 200 گرم
نمك يك قاشق مرباخوري
جوششيرين نصف قاشق چايخوري
کباب لقمه
طرز تهيه
ابتدا پياز را رنده كرده و در صافي ريخته و كمي آب آن را ميگيريم. بعد با گوشت چرخشده و نمك به مدت ده دقيقه ورز ميدهيم. جوششيرين را نيز در همين موقع اضافه كرده و ورز دادن را ادامه ميدهيم.
به اندازه يك نارنگي از گوشت را برداشته و به سيخ ميكشيم و صاف ميكنيم. بعد با دو انگشت به صورت لقمهاي آن را شكل داده و سر و ته گوشت را هم با دست به سيخ ميچسبانيم. براي كبابشدن روي آتش ابتدا يك طرف آن را ميگذاريم تا مقدار كمي بپزد در اين لحظه آن را سريع پشت و رو ميكنيم بعد با حرارت ملايم ميپزيم تا مغزپخت شود.سپس گوجهها را هم به سيخ كشيده و كباب ميكنيم.
:: موضوعات مرتبط:
انواع کباب ,
,
:: بازدید از این مطلب : 392
گل كلم يك كيلو و نيم
كلم برگ سفيد نيم كيلو
سبزي معطر * پاك شده نيم كيلو
كرفس خرد شده نيم كيلو
هويچ خرد شده نيم كيلو
سير به دلخواه
فلفل قلمي سبز تند 200 گرم
بادمجان يك كيلو
پياز ريز 300 گرم
موسير 100 گرم
سيب ترشي نيم كيلو
نمك ، فلفل سياه ، زردچوبه روي هم 1 ليوان پر
ادويه ترشي ** به دلخواه
سركه قرمز به مقدار لازم
خيار 200 گرم
طرز تهيه
سبزي را پاك كنيد و خوب بشوئيد و بگذاريد تا كاملا خشك شود . بعد ريز خرد كنيد و كنار بگذاريد .
كلم برگ ، گل كلم ، كرفس ، هويچ ، سيب ترشي و خيار را نيز ابتدا خوب بشوئيد و خشك كنيد بعد به اندازه مورد نظر خرد كنيد و كنار بگذاريد . ( سعي كنيد تا جاي ممكن اندازه ها يكدست باشند )
بادمجان را با پوست به اندازه دلخواه خرد كنيد و بعد در مقداري سركه به مدت 10 دقيقه با حرارت خيلي كم بجوشانيد .
سركه بادمجانها را دور نريزيد . سير را هم بعد از حبه كردن در همان سركه به مدت 35 دقيقه كمي بجوشانيد تا وقتي ترشي كاملا آماده مصرف شد ، سيرها سفت و خام نمانده باشند .
موسير را از شب قبل خيس كنيد و چند بار آب آن را عوض كنيد .
يك سفره تميز پهن كنيد و مواد را كم كم روي آن بريزيد و خوب با هم مخلوط كنيد . در اين مرحله از مخلوط نمك ، فلفل سياه و كمي زرد چوبه مرحله به مرحله به مواد اضافه كنيد و كاملا مواد را مخلوط كنيد .
اگر از ادويه ترشي** استفاده ميكنيد در آخر كار ادويه را روي مواد بپاشيد و هم بزنيد .
در ظرف مورد نظر ، مخلوط مواد را بريزيد و بعد سركه قرمز را روي مواد بريزيد تا تمام سطح ظرف را پركند . دقت كنيد كه روي مواد كاملا با سركه پوشانده شود .
:: موضوعات مرتبط:
ترشی ها ,
,
:: بازدید از این مطلب : 502
گوشت دوبار چرخ شده مخلوط گوسفندي و گوساله 500 گرم
پياز يك عدد رنده شده
زعفران آبكرده يك قاشق غذاخوري
بيكينگپودر يك قاشق چايخوري
روغن، نمك و فلفل به ميزان لازم
کباب برگ تابه ای
طرز تهيه
ابتدا پياز، گوشت، نمك، فلفل، زعفران و بيكينگپودر را با هم مخلوط كرده كاملا ورز داده و به مدت يك ساعت مايه را درون يخچال قرار ميدهيم بعد كف تابه را با روغن، كمي چرب كرده سپس گوشت را درون تابه به قطر نيمسانت پهن ميكنيم بعد آن را با كفگير چوبي برش ميدهيم تا برشها به شكل كبابسيخي درآيند بعد ظرف را روي حرارت ملايم قرار داده تا گوشت پخته و سرخ شود سپس كبابها را برگردانده تا طرف ديگر آنها نيز به خوبي سرخ شوند، آنگاه در ظرف مناسب كشيده و اطراف آن را با گوجه و سبزي تزئين ميكنيم.
:: موضوعات مرتبط:
انواع کباب ,
,
:: بازدید از این مطلب : 368
سينه مرغ يك عدد
سويا سس سه قاشق سوپخوري
آبليمو سه قاشق سوپخوري
زنجبيل يك قاشق مرباخوري
زرده تخممرغ دو عدد
زعفران دمكرده به ميزان لازم
نمك به ميزان لازم
جوجه کباب تابه ای
طرز تهيه
سينه مرغ را عمودي و به ضخامت يك سانتيمتر برش ميزنيم. سپس همه مواد بجز زردهها را با هم مخلوط كرده و مرغ را به مدت 6 الي 12 ساعت در اين سس استراحت ميدهيم بعد از اين مدت گوشتها را به سيخ كشيده و هر دو طرفشان را زرده تخممرغ زده و در تابه تفلون با حرارت ملايم سرخ ميكنيم.
(ميتوانيد در قسمت ته و سر سيخها از مواد دلخواه مانند؛ قارچ، سيبزميني، فلفل دلمهاي، گوجهفرنگي و... استفاده كنيد.)
:: موضوعات مرتبط:
انواع کباب ,
,
:: بازدید از این مطلب : 418
▪ گوشت راسته یا فیله: یک کیلو و نیم
▪ روغن زیتون: نصف فنجان
▪ پیاز: ۳ تا ۴ عدد
▪ نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه
گوشت را به قطر ۲ سانتی متر تکه تکه کنید، پیاز را رنده کرده و با فلفل و روغن زیتون و گوشت به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید.بعد از گذشت ۲۴ ساعت گوشت ها را به سیخ بکشید و با کارد کمی روغن روی آن بکوبید و با حرارت ملایم آن را کباب کنید کباب نباید زیاد خشک شود، سپس کباب ها را در دیس کشیده و روی آن نمک بپاشید و کمی کره روی آن بگذارید.
:: موضوعات مرتبط:
انواع کباب ,
,
:: بازدید از این مطلب : 442